Zaštita privatnosti

Društvo MS Brač Turist d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) vlasnik je internetske stranice www.hotel-bol.com („internetska stranica“). Sastavili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti svojih korisnika te kako bismo ih informirali o načinima prikupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj internetskoj stranici. Molimo vas da ovu izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako prikupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Vaša privola
Korištenjem ove internetske stranice prihvaćate ovu politiku privatnosti.

Službenik za zaštitu podataka
MS Brač turist d.o.o. je društvo registrirano u Republici Hrvatskoj. Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili korištenje osobnih podataka. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:

Ivana Baković

Prikupljanje podataka
Vaše osobne podatke prikupljamo samo ako nam ih svojevoljno date tj. kad ispunite rezervacijski ili kontaktni obrazac.

Neosobne informacije i podaci se automatski prikupljaju putem našeg Internet servera i korištenjem „kolačića“ Google Analytics.

Obrada podataka
Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

  • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
  • osiguranja pružanja tražene usluge
  • promocije naših usluga
  • interne statističke obrade podataka
  • mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):

  • ime i prezime
  • e-adresa
  • broj telefona
  • nacionalnost

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na svojim internetskim stranicama nikome izvan društva MS Brač turist d.o.o., osim:

  • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,
  • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
  • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu.

Uporaba kolačića
Naš poslužitelj koristi statistički softver Google Analytics. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića.

Koje kolačiće koristimo i zašto?
Koristimo privremene kolačiće ili kolačiće sesije koji se automatski uklanjaju s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Ove kolačiće koristi Google Analitycs radi prikupljanja informacija o tome kako posjetitelji koriste našu internetsku stranicu. Koristimo te informacije za izradu izvještaja i poboljšanje stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući broj posjetitelja internetske stranice, odakle posjetitelji dolaze na stranicu i pojedinačne stranice koje posjećuju. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo uključiti vaš posjet u statistiku.

Kakav izbor imate u vezi kolačića
Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranu kolačića na računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i postaviti u vašem internetskom pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića odaberite internetski preglednik koji koristite. Imajte na umu da blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu internetsku stranicu, no neke njene mogućnosti možda vam neće biti dostupne. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim internetskim mjestima, posjetite stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Izmjene naše politike o kolačićima
Svaku buduću izmjenu naše politike o kolačićima objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama naše politike o kolačićima. Ova politika o kolačićima posljednji je put izmijenjena 04.03.2019. i zamjenjuje svaku drugu politiku o kolačićima koja je važila prije tog datuma.

Zaštita vaših podataka
Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete putem ove internetske stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo svoju sigurnosnu tehnologiju. Pristup vašim osobnim podacima imaju samo oni zaposlenici kojima su vaši podaci nužni kako bi vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo svoje zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti vaših podataka.

Pohrana i rok čuvanja podataka
Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja poslovnog odnosa s nama. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo u roku od 12 mjeseci od dana kad ste nam dali te podatke.

Prava pojedinaca
Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo obratite nam se na:

Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom, pojedincima izvan našeg društva koji su primili vaše osobne podatke od nas, izvoru osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama) i vremenskom razdoblju tijekom kojeg ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo vam na temelju zahtjeva poslati vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

Ako nam podnesete zahtjev za slanje osobnih podataka na , udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo vas o datumu kad ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog ne možemo ispuniti vaš zahtjev, poslat ćemo vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili vašem zahtjevu.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka
U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo vas i nadležno nadzorno tijelo e-poštom u roku od 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, mogućem utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi vam nećemo poslati:

  • ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, a koje te podatke čine nerazumljivima bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
  • ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
  • ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor (u tom slučaju ćemo vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Promjene naše politike privatnosti
U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti.

Ova politika privatnosti posljednji je put izmijenjena 04.03.2019.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu
U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).